KLASSER

SLOW FLOW YOGA

Slow Flow Yoga lar nybegynnere lage sin egen synkroniserte dans, samtidig som man lærer stillingene og hvordan man beveger seg, puster og strekker seg mellom stillingene. Sinn- og kropp-forbindelse er et av hovedmålene når man praktiserer alle former for yoga. Slow Flow Yoga er en herlig praksis for å oppdage ens personlige begrensninger og å lære hvordan man kan passere dem.
Tempoet kan være saktere, men utfordringer vil være til stede med tilhørende vanskeligheter å jobbe seg gjennom. Stillinger kan bli raffinert og styrket, uten at man føler seg hastet videre til neste bevegelse, neste pust eller neste stilling. Slow Flow tillater en til å bli kjent med sin kropp, lage reflekterende pauser og tid til å gå innover i en selv. Slow Flow Yoga er en terapeutisk dans av bevegelig meditasjon. Timen avsluttes med en deilig avspenning.
Denne timen er perfekt for deg som er ny til yoga og vil lære deg å flyte gjennom en vinyasa klasse.

ASHTANGA VIDEREGÅENDE

Ashtanga yoga er en fysisk yogastil som består av ca. 50 asanas (stillinger) hvor rekkefølgen er nøye sammensatt, der hver asana forbereder for den neste. Et viktig kjennetegn ved Ashtanga yoga er vinyasa-prinsippet. Vinyasa betyr synkronisert pust og bevegelse, noe som bidrar til en dynamisk flyt mellom hver asana. I bevegelsen opplever du en meditativ tilstand.
Øvelsene gjør muskulaturen i kroppen sterkere og smidigere, øker kroppsbevisstheten, gir økt energi og et roligere sinn.
ASHTANGA MYSORE STYLE

Mysore-praksis er at du beveger deg i takt med din egen pust. Navnet kommer fra byen Mysore i India hvor Sri K. Pattabhi Jois (Guruji) drev sitt Ashtanga Yoga Research Institute.
Du jobber tett med læreren for å utvikle din egen praksis. Yogalæreren hjelper deg underveis med justeringer og tilpasninger til praksisen basert på din egen kropp, og dine egne forutsetninger.
Du behøver ikke å ha kommet spesielt langt for å delta på denne klassen. Det holder at du har et ønske om å lære deg serien, og det er selvfølgelig lov å spørre om hjelp underveis.
Husk å fortelle til lærer om du har noen skader før du starter med din praksis. I utgangspunktet passer denne stilen for alle. Du trenger ikke å bekymre deg over om du kommer til å huske stillingene, eller gjøre det riktig. Dette vil du lære på kurset.
Ved å lære å lytte til, og bevege seg synkront med ditt eget åndedrag, begynner du å trekke i sansene og få en dypere følelse av bevissthet. På den måten blir yoga-øvelsen din i takt med en bevegelig meditasjon. Å ha egen praksis er et uvurderlig verktøy som du alltid vil kunne bruke om du trener i en Mysore-klasse, hjemme eller når man reiser.


ROLIG YOGA

I denne klassen gjør vi ikke solhilsen. Vi jobber med Pawanamuktasana-serien, asana ( yogastillinger) for frigjøring av leddene. Vi gjør også Iyengar Yoga som er en yoga skapt av B.K.S Iyengar, med fokus på indre og ytre balanse. Iyengar Yoga tillater det indre sinn å nå alle celler og fibre i kroppen. Vi bruker forskjellig yoga utstyr (bolster, blokk, stol, etc) for å støtte og gjøre stillingene mer korrekt til vår kropp. Timen foregår i et rolig tempo og hver asana (yogastilling) holdes en viss tid, dette gjør at vi kan øke fokuset på pusten vår og øke bevisstheten i praksisen.

Timen avsluttes med en deilig avspenning.
Denne timen passer for alle. Også for deg som har skader og deg som er helt ny til yoga.


YOGA NYBEGYNNER

Denne time vil gi deg en grundig innføring i den fysiske og dynamiske yoga praksisen.
Timen foregår i et behagelig tempo hvor vi blir kjent med posisjoner og øvelser steg for steg.Du vil lære de grunnleggende yoga asana eller stillinger, solhilsen og yoga pusten. Vi holder posisjonene litt lengre og har fokus på yogateknikk. Så setter vi sammen posisjoner til små flytsekvenser for å flyter fra posisjon til posisjon ledet av pusten vår.
Passer for deg som aldri har gjort yoga før og for deg som vil ha en grundig gjennomgang av posisjoner og har lyst å lære mer.
ASHTANGA NYBEGYNNER

Ashtanga Yoga er en effektiv form for trening som gir økt kroppsbevissthet, løser opp spenninger, gir styrke , smidighet, energi og et rolig sinn. I denne klassen du vil lære grunnleggende solhilsen A og B, yogastillinger og pusteteknikker.
Passer for deg som aldri har gjort yoga før eller vil fordype deg i praksisen
.
YOGA KONDISJONERING

Yoga kondisjonering. Kombinerer tradisjonell yoga med dynamisk styrketrening for økt kardiovaskulær fitness, smidighet og kroppsbeherskelse. Med motstandstrening og høyt intensive intervaller, vil yogakondisjonering øke utholdenhet, mobilitet og aerobisk kapasitet.