OM YOGA

Yoga kommer fra roten yuj på sanskrit, det betyr «å forene». Denne foreningen beskrives åndelig som forening av den enkelte bevissthet med universell bevissthet.
En mer praktisk nivå yoga er den metoden for å balansere og harmonisere kropp, sinn og følelser. Denne balansen er oppnådd gjennom praktisering av asanas, pranayama, mudras, bandhas og meditasjon. En av de viktigste resultatene av yoga er renslighet og fysisk og mental styrke. Yoga gir en måte for folk å finne sin spesielle måte å koble til deres sanne selv. Gjennom denne forbindelsen manifesterer folk harmoni og medfølelse som kan oppstå der den ikke eksisterte før.

Prana eller vital energi er tilstede i hele kroppen, det er det som opprettholder den cellulære aktiviteten til mennesket. Spenningen i kroppen skyldes blokkeringer av strømmen av prana, og den påfølgende akkumuleringen av toksiner. Når Prana flyter, eliminerer det gift som garanterer helheten til hele kroppen.

Gjennom asanas åpner vi de energiske kanalene og de psykiske sentrene. Gjennom denne praksisen styrer vi sinnet og energien. Med asanaspraksis, forsøker vi å frigjøre sovende energi, fylle kroppen med vitalitet og styrke. Sinnet blir lettere kreativt, muntert og balansert. Asanas er ikke så mye en form for trening, men heller en teknikk for den fysiske kroppen å adoptere posisjoner som bidrar til å dyrke bevissthet, avslappethet, konsentrasjon og meditasjon.

Av og til begynner du på øvelsene og føler deg ufokusert, engstelig eller anspent i kroppen. Av og til føler du deg lat og sløv. Men etter å ha gått inn i øvelsene føler du deg varm, løs og ledig, avslappet, rolig og kanskje mer forbundet med en kraft som er større enn du selv. Når du er til stede i øyeblikket, har du ikke noe å arbeide mot, og når du mentalt synker inn i det øyeblikket, forsvinner bekymringene dine.
Dynamisk praksis bidrar til å øke fleksibiliteten, øke sirkulasjon, styrke muskler, frigjøre energiblokkeringer. Praksisen styrker lungene og forbedrer fordøyelsessystemet. Statisk praksis er basert på massering av indre organer, kjertler og muskler. Praksisen slapper samtidig av nerver gjennom hele kroppen.

Yoga gir ikke en kur for livet, men det gir deg en metode for å lære å håndtere det. Gir kroppen din plass til å uttrykke seg selv, slappe av og roe ned sinnet ditt. Yoga gir deg mer energi, du jobbe med fordøyelsen din, styrker leddene dine, smører, forlenger og styrker ryggraden, reduserer angst, roe sinne ditt, øke sirkulasjon, etc.