VINYASA

Vinyasa betyr ikke bare en sømløs overgang fra PLANKEN til CHATURANGA til URDVA MUKHA SVANASANA og til slutt til ADHO MUKHA SVANASANA. Selv om dette ikke er den ordinære meningen av ordet, har det fått dette ryktet fordi sekvensen er kontinuerlig repetert i Vinyasa Flow øvelser.

For å forstå mer om kraften til vinyasa, er det verdt å vurdere sanskritrøtter av begrepet. Vinyasa er avledet fra nyasa, som betyr «å plassere» og «vi», som betyr «på en spesiell måte.» Således tar begrepet vinyasa vakkert inn ideen om at yoga handler om å utføre hver handling kunstnerisk. Når du fokuserer på hver bevegelse med den hensikten at du legger kroppen din på en spesiell måte, gjør du hver del av din yogaøvelse spesiell, bevisst og målrettet.

Den vakre dansende strømmen av Vinyasa yoga er en kraftig bevegende meditasjon. Hver overgang bringer med seg mer potensial for årvåkenhet, følsomhet og bevissthet. Å være i en hvilken som helst individuell yogaposisjon bidrar til å sette deg inn i hvordan kroppen din føles, men å dyrke den årvåkenheten under bevegelsen tar oppmerksomheten din til et annet nivå. Du lærer hvordan kroppen din reagerer på hver handling, hvordan den vanligvis beveger seg, hvordan den liker å plassere seg, og hva den finner utfordrende. Du lærer å konfrontere alt som dukker opp uten fordom og med sinnsro.

Her viser jeg deg overgangen fra Planken til Adho Mukha Svanasana.

DSCF3176
PLANKEN Hendene plassert under skuldrene og strake armer. Stram magemusklene og ikke senk eller løft hoftene. Du må holde magen, rumpa, skuldrene og armene sterke Du må holde en linje i kroppen din fra hodet til føttene
DSCF3177
Ta kroppen fremover slik at skuldrene dine står foran hendene dine
DSCF3181
Bøy knærne hvis du trenger det i begynnelsen
DSCF3185
CHATURANGA DANDASANA Ved å bringe kroppen din fremover når du går ned til Chaturanga dandasana, vil hendene dine være under dine albuer. Legg kroppen din parallelt med bakken, armene dine ved siden av ribbenene. Aktive ben (strake). Stram underliv. Hold linjen fra hælene til toppen av hodet
DSCF3168
Senk hele kroppen din hvis du trenger det, men hold aktive ben (strake) og armene dine på plass
DSCF3169
BHUJANGASANA I begynnelsen kan du ta denne posisjonen, for å jobbe med skuldrene og ikke belaste nakken
DSCF3189
Prøv å løfte brystet litt mer og holde skuldrene dine ut. Skambenet ditt bør forbli i kontakt med gulvet og forsøke å ikke løfte navlene mer enn 3 cm fra gulvet
DSCF3188
URDVA MUKHA SVANASANA Rull tærne bakover, og legg fotvristene på gulvet. Strekk armene, og ta brystet litt fremover og oppover. Vri skuldrene bak og ned. Strekk nakken og ta hodet tilbake. Hold beina aktive
DSCF3191
ADHO MUKHA SVANASANA Løft hoftene opp og tilbake. Rull tærne fremover igjen, så føtsåle går mot matten. Vri den øvre delen av armene dine slik at albuene ikke peker mot sidene, men peker mot bakken. Hold armene strukket. Med utånding, bring brystet i retning mot knærne, hold ryggraden så rett og strukket som mulig. Aktive ben, prøv å ta hælene mot bakken. Slapp av i nakken og skuldrene

Leave a Reply

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s